Promocija knjige najmlađeg pisca

Roman Vasilise Pešić “Dve sestre i pećina tajni” izdavačke kuće “Huk” predstavljen je u beogradskom Azzaro Green Klubu, saopštila je izdavačka kuća Huk.

Roman Vasilise Pešić „Dve sestre i pećina tajni“ prezentovan je mladoj čitalačkoj publici. Jedinstvena prilika za književnost za decu da se obogati i detetom piscem. Promociji je prisustvovla pored mlade i starija čitalačka publika koja je ostvarila interakciju sa vidno uzbuđenom autorkom. Prvi put u Srbiji jedna izdavačka kuća organizuje promociju ovoga tipa i na promociji je direktorka izdavacke Milica Zorić, naglasila značaj ovog događaja kako i za buduću decu stvaraoce, tako i za književnost uopšte.

Vasilisa je objasnila kako je došla na ideju da napiše knjigu sa samo 11 godina.

– Imam jedanaest godina i živim u Somboru. Idem u peti razred osnovne škole „Dositej Obradović“ i odličan sam učenik. Od malih nogu volim da provodim vreme uz knjigu. Pisanjem se bavim kad god imam vremena i inspiracije. Uglavnom su to kratke priče koje volim da čitam u školi i u krugu svoje porodice. Nedavno sam napisala svoju prvu veću priču, koja je na kraju prerasla u jednu malu knjigu. Priča je avanturistička, a glavni junaci su moje mlađe sestre Stefanija i Zarija, koje su mi inače vrlo česta inspiracija. Priču sam nazvala „Dve sestre i tajanstvena pećina“. Ideja o ovoj knjizi je nastajala dugo, ali sam je u toku prošle godine uz veliku podršku svojih roditelja završila. Ovaj rad sam predstavila upravnici biblioteke u Lapovu, gde žive moja baka i deka i gde provodim deo letnjeg raspusta. Upravnici se priča veoma dopala i predložila je da je objavim, što se na kraju i realizovalo – rekla je Vasilisa.

Leave a Comment

Pozovite